Feel natural. Look classy.
Няма продукти в кутията.
Filters
Търси
MARC O’POLO на ПЪТЕШЕСТВИЕ към „УСТОЙЧИВАТА МОДА“

MARC O’POLO на ПЪТЕШЕСТВИЕ към „УСТОЙЧИВАТА МОДА“

          Знаете ли, че Марко Поло, от когото е взаимствано името на бранда, е венециански пътешественик и изследовател? Неговите пътувания из Азия между далечните 1271 и 1295 година са описани в книгата „Пътешествия“. 7 века по-късно трима приятели – Rolf Lind, Göte Huss, и Jerry O. Sheets, поставят началото на тяхното пътуване в света на модата с естествени материи и продукти, донесени от Азия в Европа. През 60-те години на миналия век, когато все още модната индустрия залага предимно на синтетичните тъкани, тримата поставят акцента върху естествените материали, които са емблематични за марката и до сега.

          Днес пътешествие правим не към нови непознати земи, а обратно към природата. За Marc O’Polo устойчивостта в модата е основна мисия, вплетена все повече във всяка нова колекция.

          В Marc O’Polo залагат на високи стандарти за качество и безопасност на продуктите, подкрепят използването на устойчиви материали и спазването на хуманно отношение към животните. Ясно поставена е отговорността за околната среда. Поради тази причина фокусът е върху ефективното използване на енергията и ресурсите и екологичните технологии. Освен това Marc O’Polo насърчават устойчивото потребление чрез закупуване на вечни и дълготрайни продукти и удължаване на живота на дрехите чрез правилната им поддръжка.

          Брандът се стреми да намали потенциалното въздействие на производството на текстил върху околната среда. Боядисване, измиване и други химични довършителни процеси създават риск от замърсяване на въздуха, почвата и водата и, ако тези процеси са нерегламентирани, може да повлияят неблагоприятно и върху човешкото здраве.

          Удобството при носене на дрехите на Marc O’Polo и благосъстоянието на клиентите са от съществено значение за мениджмънта. Ето защо всеки продукт трябва да отговаря на специфични критерии за качество и безопасност. Доставчиците трябва да се съобразяват с изискванията за химичните продукти, това се отнася за всички химични вещества, използвани в производствения процес, вземат се предвид национални и международни регламенти за използването им. Независими, акредитирани лаборатории извършват редовни проверки, за да се гарантира, че използваните химикали отговарят на установените изисквания.

          Хуманното отношение към животните също има важна роля при избора на материали. В Marc O’Polo има установен етичен стандарт за защита на видовете от дивата флора и фауна и хуманно отношение към селскостопанските животни. Не се използват истинска козина, вълна от ангора, екзотични кожи (напр. от влечуги). Използват се кожи от селскостопански животни (крави, овце, кози), а независими институции извършват редовни проверки за съдържание на естествена козина. Контролира се и произходът на пуха и перата, за да се гарантира, че животните не са подложени на тормоз и пухът се добива от живи животни (без живо скубане).  

          В Marc O’Polo се използват предимно рециклирани памучни и полиестерни влакна. Продуктите, етикирани като органични, се доставят изключително от сертифицирано екологично земеделие. Отглеждането и събирането на естествени влакна е под строг контрол в съответствие със законовите наредби за биологично земеделие. Преждата за органичните продукти се доставя от сертифицирани източници, съгласно Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS) или Стандарт за органично съдържание (OCS).

          С използването на рециклирани памучни и полиестерни влакна Marc O’Polo допринасят за опазването на околната среда. Рециклираните влакна намаляват използването на вода, химични вещества и енергия. Минималното съдържание на рециклиранивлакна в материите на Marc O’Polo е 20%.В колекцията Marc O’Polo DENIM се използват рециклирани памук и полиестер. Също така се използват рециклирани PET бутилки. Тези продукти са етикирани съответно.

          Не на последно място, транспортът е част от веригата, която Marc O’Polo оформя и усъвършенства. Използва се предимно морски и железопътен транспорт, което минимизира ненужните транспортни разходи и маршрути.

          Модната и текстилната индустрии са непрестанно изменящи се в хармония със заобикалящата ни среда. Надяваме се, че Вие, нашите клиенти, ще приемете отговорността на устойчиво ангажираните производители като лична мисия. Ние ще се постараем да Ви дадем насоки за постигането й.

Valentina.Ilieva

Блог архив