Feel natural. Look classy.
Няма продукти в кутията.
Filters
Търси
Marc O’Polo  или как страстта на един пътешественик от 13в. е жива и днес

Marc O’Polo или как страстта на един пътешественик от 13в. е жива и днес

Marc O’Polo

или как страстта на един пътешественик от 13в. е жива и днес

 

          През лятото на 1967г. трима приятели – шведите Rolf Lind и Göte Huss и американецът Jerry O. Sheets, решават да излязат от коловозите на масовата модна индустрия. Във време, когато синтетичните материи бележат възход, тези свободомислещи авантюристи и бизнесмени, обединени от голямата си страст към природата, решават да завладеят света на модата с естествени материи и продукти, дошли от Азия в Европа. Това поставя началото на едно голямо приключение, участници в което сме и ние днес.

          Какво е моден бранд без звездно име?! Компанията се вдъхновява от венецианския търговец, пътешественик и откривател Марко Поло. Ключовият елемент, обаче, идва от второто име на Jerry O.Sheets, което хората често разбират и изписват грешно като ирландското O’. Ето как една грешка се превръща в емблематичен знак на марката и очарователното O’ украсява първия продукт на марката – памучна мъжка риза, лично проектирана от Sheets.

          MARC O’POLO взима участие на модния панаир в Кьолн само година по-късно. Там тримата основатели срещат Werner Böck, които бързо след това става дистрибутор за Германия. Брандът се разраства с огромни темпове и през 1975 вече представя цялостни линии не само за мъже, но и за дамите. В крайна сметка през 90-те години Werner Böck поема по-голяма част от акциите на компанията и премества седалището от Стокхолм в Стефанскирхен. Днес Böck е собственик, приятел, бизнес партньор и лоялен спътник на триото, основало O’.

            Сега, след повече от 50 години на пазара, O’ продължава да вълнува клиентите с естествените си материали, фините детайли и страстта към чистите материи. Философията на марката остава неизменна: дрехите на Marc O’Polo няма да променят света, но ще Ви придадат индивидуалност и класа. А емблематичното O’ продължава да пише историята на една страхотна марка дрехи, белязана от безусловната любов към естествените материи, материали и детайли.

 

Valentina.Ilieva

Блог архив